Złóż wniosek o raty

Możesz sfinansować swój zakup za pomocą 10 nieoprocentowanych rat (RRSO 0%).
Wyślij wniosek - nasz przedstawiciel skontaktuje sie z Tobą i potwierdzi wszystkie formalności, związane z płatnościami ratalnymi.

Imię
Imię
Email
Nr telefonu
Nr PESEL
Polityka prywatnościPolityka prywatności

Zgłaszam się

Zielony barwnik dla zdrowia

Chlorofil w Płynie

 

Chlorofil to zielony barwnik występujący w roślinach, biorący udział w procesie fotosyntezy. Ma pozytywny wpływ na organizm człowieka, jest bowiem znany z właściwości oczyszczających. Chlorofi l w Płynie to suplement doskonały dla układu krążenia. Ma przyjemny smak naturalnej mięty pieprzowej.

Oczyszczanie organizmu: 

  • – oczyszcza krew, limfę i płyny wewnątrzkomórkowe,
  • – eliminuje toksyny, metale ciężkie i wolne rodniki,
  • – usuwa pozostałości po lekach,
  • oczyszcza przewód pokarmowy i wydalniczy,
  • – pomaga oczyścić wątrobę,
  • – dezaktywuje i eliminuje karcynogeny (substancje powodujące raka),
  • – zwalcza i eliminuje bakterie patogenne, dezynfekuje i odtruwa organizm,
  • – niszczy bakterie w ranach,
  • – usuwa nieprzyjemny oddech i zapach ciała.

 

Przeciwzapalne działanie:

  • – przeciwdziała stanom zapalnym: ból gardła, ropotok, zapalenie dziąseł, zapalenia i owrzodzenia błony śluzowej żołądka i jelit,
  • – zatrzymuje próchnicę i choroby dziąseł (stosować jako aplikacje),
  • – zmniejsza ilość wydzielin kataralnych i poprawia naturalny drenaż nosa,
    – leczy wszelkie stany zapalne skóry,
    – leczy żylaki,
  • – łagodzi objawy bolesnych hemoroidów.

 

Przywracanie równowagi w organizmie:

  • – utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu,
  • – usprawnia organizm,
  • – reguluje pracę jelit i pomaga pozbyć się gazów,
  • – stabilizuje ciśnienie krwi i oddychanie,
  • – łagodzi problemy nadmiaru cukru we krwi.

Odżywianie i regeneracja organizmu:

  • – wspomaga regenerację czerwonych krwinek,
  • – usprawnia prace tarczycy i trzustki,
  • – zapobiega kamicy nerkowej,
  • – zwiększa odporność organizmu,
  • – przyspiesza proces gojenia ran,
  • – przyspiesza gojenie się wrzodów,
  • – wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit,
    – uaktywnia enzymy do wytwarzania witamin E, A, i K,
  • – dostarcza tlen do mózgu i każdej komórki ciała,
  • poprawia wydzielanie mleka u matek karmiących,
  • – wpływa korzystnie na narządy limfatyczne,
  • – wzmacnia układ naczyniowy,
  • – wspiera leczenie cukrzycy,
  • – łagodzi objawy astmy,
  • – pomaga przy anemii,
  • – może zapobiegać zmianom patologicznym w molekułach DNA,
  • – może blokować pierwszy etap przekształcania zdrowych komórek w rakowe i zapobiegać chorobom nowotworowym,
  • – pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek w organizmie, wskutek czego zapobiega przedwczesnemu starzeniu i arteriosklerozie,
  • – odnawia tkanki (katalizuje odnowę komórkową), odmładza skórę i pomaga w zachowaniu młodości ciała,
  • – kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników,
  • – chroni przed szkodliwym promieniowaniem,
  • – łagodzi stan nerwowy i zmniejsza niepokój,
  • – dodaje energii.

Chlorofil niezbędny jest dla ludzi, którzy z jakiejkolwiek przyczyny nie otrzymują światła słonecznego, np. pracownikom biur i mieszkańcom dużych miast, ludziom przemęczonym i zestresowanym.

Chlorofil jest pierwszą pomocą przy nagłym, nawet silnym zatruciu lub migrenie.

 Zielony barwnik dla zdrowia

 

Chlorofil – zielony barwnik wchodzący w skład większości roślin. Jest to jedyna substancja w przyrodzie, która magazynuje światło słoneczne. Średnio co dziesięć sekund w żywym organizmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych substancji. Ubogi w światło pokarm powołuje do życia komórki o niskim poziomie witalności, co w konsekwencji przyśpiesza proces starzenia organizmu. Przykładem może być zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, napojów gazowanych i innych niezdrowych produktów żywieniowych, bardzo zakwaszających nasz organizm. W ten sposób w naszym organizmie mogą rozwinąć się liczne choroby.

By zachować równowagę kwasowo-zasadową na poziomie 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady, np. warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, ziołowe herbaty. Niestety pęd życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą złą dietę. Według naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil w postaci płynnej.

 

Zakwaszony organizm to chory organizm!

Zdaniem prof. Ragnar Berg, amerykańskiego eksperta ds. żywieniowych, utrzymanie zdrowia zależy od codziennej diety. Powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym ciele współczynnik pH powinien mieścić się w przedziale 7,3-7,4 co odpowiada odczynowi zasadowemu. Dieta bogata w żywność kwaśną w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowość naszego organizmu (zakwaszając go), wywołując zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenie stawów, wyższe ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu wielu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, czyhających w żywności i napojach (ważna jest jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych. CHLOROFIL W PŁYNIE pobudza proces oczyszczania organizmu z toksyn.

 

Struktura chlorofilu jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi.

 

Struktura chlorofilu jest bardzo zbliżona do hemu, barwnika krwi. Cząsteczka hemoglobiny ma prawie taki sam kształt jak cząsteczka chlorofilu. Hemoglobina posiada w swoim centrum atom żelaza (Fe), natomiast chlorofil atom magnezu (Mg). W skład chlorofilu wchodzi 2,7% magnezu co daje kolor liści i igieł.
Chlorofil jest zdolny do prowadzenia reakcji fotochemicznej, której energia kumuluje się w trwałych związkach biochemicznych. Glonom ten związek jest niezbędny do przyswajania promieni słonecznych i ich zamianę na energię.

Chlorofil, podobnie jak hemoglobina ma ogromną zdolność i łatwo łączy się z tlenem. Gdziekolwiek znajdzie się w Twoim organizmie, jako idealny chelator, zawsze zabiera ze sobą niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. W ten sposób rozwój ewolucji świata roślinnego i zwierzęcego został udokumentowany przez Leonarda Marchlewskiego, profesora chemii Uniwersytetu Jagiellońskiego. Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych.


SKŁAD
 (zawartość składników w 1 łyżeczce 5 ml): chlorofilina sodowo-miedziowa – 15 mg.

Inne składniki: woda oczyszczona, gliceryna rozpuszczalna (stabilizator), olejek miętowy (substancja aromatyczna).

ZALECANE STOSOWANIE: jedną łyżeczkę produktu dodać do szklanki wody lub innego napoju, pić 3 razy dziennie w trakcie posiłków.

Skorzystaj z bezpłatnej konsultacji

Dowiesz się, w jaki sposób będę mogła Ci pomóc w Twoich wyzwaniach zdrowotnych za pośrednictwem dostępnych mi metod.