Złóż wniosek o raty
Możesz sfinansować swój zakup za pomocą 10 nieoprocentowanych rat (RRSO 0%).
Wyślij wniosek - nasz przedstawiciel skontaktuje sie z Tobą i potwierdzi wszystkie formalności, związane z płatnościami ratalnymi.
Możesz sfinansować swój zakup za pomocą 10 nieoprocentowanych rat (RRSO 0%).
Wyślij wniosek - nasz przedstawiciel skontaktuje sie z Tobą i potwierdzi wszystkie formalności, związane z płatnościami ratalnymi.
„Jest tylko jedna choroba i jedna przyczyna tej choroby – nadmierne zakwaszenie organizmu. To właśnie płyny Twojego ciała decydują o zdrowiu, dlatego kluczem do długiego życia jest utrzymanie spójności wewnętrznych płynów przez proces nawadniania ciała alkalicznymi płynami. Pamiętaj, że komórki twojego ciała mogą być zdrowe jeśli pływają w zdrowym i czystym środowisku wolnym od toksyn i nadmiernego zakwaszenia”
Robert O. Young autor książki: „Cud pH” („The pH Miracle”)
Ludzki organizm to skomplikowany, niezwykle precyzyjnie funkcjonujący mechanizm w którym przebiegają różnorodne procesy i zachodzą rozmaite reakcje chemiczne i elektroniczne.
Wszystkie reakcje, cały proces przemiany materii wymaga obecności nie tylko określonych substancji myślnik białek, tłuszczów, witamin, węglowodanów, składników mineralnych, enzymów itp. oraz wody – ale również ściśle określonej temperatury i ściśle określonych wartości pH, czyli odpowiedniego stężenia zasad i kwasów.
To harmonijny stosunek pomiędzy substancjami kwaśnymi i zasadowymi jest decydującym czynnikiem zdrowia.
Tę równowagę zakłóca przewlekła, utajona, bezobjawowa kwasica metaboliczna niskiego stopnia (Low Grade Metabolic Acidosis – LGMA), potocznie zwana zakwaszeniem organizmu.
Powoduje ona automatyczne zakłócenie równowagi przemian, zaburzenia stężeń elektrolitów, utrudnienia w przemianie materii, występowanie niedyspozycji, a w końcowym efekcie poważnych chorób. Powoduje ona typowe choroby degeneracyjne oraz przyspieszone starzenie organizmu.
„Utajona kwasica metaboliczna niskiego stopnia objawiająca się niskim pH macierzy jest źródłem typowych chorób cywilizacyjnych, z którymi nie jest w stanie poradzić sobie współczesna medycyna Akademicka. Od pH macierzy nie zależy bezpośrednio nasze życie ale zależy od tego jego jakość.” Anna Zagórska
Głównym składnikiem tej macierzy jest woda.
Zanieczyszczenia tej wody toksynami mają wpływ na ostateczną jakość macierzy i pozostałych elementów tkanki łącznej (krew, limfa, kości, tkankę tłuszczową, chrząstki, skórę, naczynia krwionośne i limfatyczne).
W wyniku wielu wpływów, jakim obecnie są poddawane nasza organizmy, większość ludzi ma zazwyczaj zachwianą równowagę kwasowo-zasadową.
Utajona kwasica metaboliczna niskiego stopnia objawiająca się niskim pH macierzy nie powoduje z pewnością gwałtownej śmierci, natomiast obniża nam komfort życia, ponieważ będziemy pozbawieni witalności.
Jest ona źródłem kilkudziesięciu tak zwanych „chorób cywilizacyjnych”. Jeśli nie radzimy sobie z usuwaniem toksyn z organizmu, pH macierzy spada ( pojawia się zakwaszenie), dochodzi do rozregulowania wielu procesów metabolicznych, a konsekwencją jest systematyczne pogarszanie się jakości pracy kolejnych układów narządów: krwionośnego, nerwowego, dokrewnego, wydalniczego, pokarmowego itd. Zawodzą wówczas systemy obronne organizmu myślnik osłabia się układ immunologiczny.
” Obecnie ze względu na dietę, zdominowaną przez pokarmy gotowane, pasteryzowane i poddawane najprzeróżniejszym procesom przetwórczym, w naszym ciele dominuje stan zakwaszenia, który notabene jest źródłem wielu chorób, nierzadko chronicznych. Właściwie trudno sobie wyobrazić, by znaleźć w ofercie rynkowej coś bardziej zakwaszającego organizm, niż słodzone gazowane napoje. Jeśli pozwolimy na to aby ten stan w organizmie utrzymywał się przez dłuższy czas, podkopujemy własne zdrowie” („Woda życia” dr Mark Sircus).
Współczesne badania naukowe wyraźnie dowodzą że komfort i długość życia zależą w znacznej mierze od naszego codziennego postępowania oraz dbałości o zdrowe i higienę w sferze fizycznej i psychicznej.
Brak decyzji o zmianach też jest decyzją. Pozostanie w takiej sytuacji w jakiej się jest także decyzją i zgodą na pogorszenie stanu zdrowia. Żyjesz, więc Twoje ciało zwyczajnie się zużywa. Bez aktywnej regeneracji trudno oczekiwać poprawy!
A podstawą skutecznej regeneracji jest alkalizacja organizmu w tym przez picie alkalicznej wody ponieważ….
Zdrowie sprawność i uroda mają odczyn zasadowy!
Czym grozi zakwaszenie organizmu?
Zakwaszenie to zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie na rzecz czynnika kwasowego powodujące zakłócenia metabolizmu – przede wszystkim jego spowolnienia a w rezultacie tycia.
Jest ono jednym z głównych przyczyn powstawania chorób. Sprzyja rozwojowi drożdży (grzybice!), dysfunkcyjnych bakterii, wirusów, pasożytów oraz nowotworów (które bazują na zakwaszeniu).
Prawie wszystkie choroby zwyrodnieniowe przewlekłe biorą swój początek z zakwaszenia organizmu i jego niedotlenienia. Obie te przyczyny mają swój udział w niemal wszystkich chorobach przewlekłych- albo wyzwalając objawy albo będąc efektem uszkodzenia komórek.
Nasz ustrój neutralizuje kwasy do pewnego momentu, ale i tak płaci za to wysoką cenę. Zmniejsza się szybkość przemian metabolicznych, ponieważ duża część składników mineralnych i witamin jest zaangażowana w proces neutralizacji kwasów. Prowadzi do pozbywania ubytków tych niezbędnych substancji w organizmie i naruszenia gospodarki cukrowej. Następstwem stają się zaburzenia przemiany tłuszczów, co prowadzi do odtłuszczenia ciała i pojawienia się cukrzycy przy jednoczesnej znacznej nadwadze. Kwasy obecne w organizmie, zwłaszcza kwas moczowy, poprzez bezpośredni kontakt z krwią oddziałuje trująco na nas na nasz mózg i układ nerwowy, bóle głowy, migreny, podwyższone ciśnienie krwi, bezsenność, neurastenia- ich wspólną przyczyną jest zazwyczaj toksyczne działanie kwaśnych produktów przemiany materii.
Pierwszymi symptomami zakwaszenia organizmu są:
duży brzuch, obfita tkanka tłuszczowa, baryłkowaty kształt tułowia, cienkie nogi, sztywność stawów (w tym kręgosłupa), mało elastyczna, wiotka skóra, podpuchnięte oczy(zwiastujące kłopoty z nerkami), przewlekłe bóle niewiadomego pochodzenia, z syndrom stałego zmęczenia, zły stan zębów, włosów, cery, paznokci, ogólna nerwowość, ciemne kręgi pod oczami, nudności, bóle i zawroty głowy, niestrawność, stany zapalne skóry, wypryski, krosty, trądzik; częste infekcje, mroczki przed oczami, gorzki lub kwaśny smak w ustach, obłożony język, osłabienie fizyczne, ociężałość, uderzenia krwi do głowy, nieprzyjemna wolność ciała, wzdęcia, świąd, wypadanie włosów, zgaga.
Długotrwałe zakwaszenie sprzyja rozwojowi poważnych niedomagań i chorób:
alergia, arterioskleroza ( miażdżyca), astma, cellulit, choroba wrzodowa układu pokarmowego, zaparcia i wzdęcia, depresja, grzybicę wewnętrzne (kandydoza) i zewnętrzne, rozwój pasożytów, kamienie nerkowe, kruche paznokcie, skurcze mięśni, nadciśnienie, nadwaga i otyłość, napady „wilczego” głodu, atopowe zapalenie skóry, łuszczyca, nieprawidłowe ukrwienie (zimne ręce i stopy), kilkadziesiąt rodzajów nowotworów (bazujących na zakwaszeniu i niedotlenieniu), obniżenie popędu płciowego, ogólne wyczerpanie i złe samopoczucie, osłabienie odporności, osłabienie i w badanie włosów, osteoporoza, paradontoza, podrażnienie śluzówki jelit i żołądka, próchnica, podwyższony poziom cholesterolu, przyspieszone starzenie się organizmu, reumatyzm, rwa kulszowa, schorzenia kręgosłupa (ostre i przewlekłe bóle, dyskopatia), schorzenia pęcherzyka żółciowego, syndrom przewlekłego zmęczenia, sucha skóra, szum w uszach, trądzik pospolity i różowaty, tycie, udary mózgowe i zawały serca, uzależnienie od cukru, zakrzepica, zapalenie stawów (w tym dna moczanowa), zapalenie spojówek (i ogólne pogarszanie się wzroku), zwyrodnienie stawów (degeneracja chrząstki stawowej), zapalenie jelit.
Jak zapobiegać zakwaszeniu?
„ Pozwólcie państwo zarekomendować wam jeden jedyny, ale skuteczny środek na poprawę zdrowia, zapobiegający chorobom, pozwalający utrzymać choroby zwyrodnieniowe na potencjalnie odwracalnym poziomie. I jest to najlepszy lek na świecie.
Aby go mieć, nie trzeba recepty lekarza. Jest wszędzie. Nic nie kosztuje. Nie posiada niebezpiecznych skutków ubocznych. Ten lek jest niezbędny na stres. Jest to stara, dobra, czysta woda- działająca tak na organizm jak świeże pieniądze zasilający rozwój systemu w przemysłowych„
dr Fereydoon Batmanghelidj
Coraz więcej ukazuje się prac badawczych i naukowych dowodzących że systematyczne odkwaszanie i oczyszczanie organizmu z toksyn jest jednym z podstawowych czynników warunkujących powrót do zdrowia i sprawności oraz ich utrzymywania.
Jedno ze szczególnych badań było prowadzone na osobach uprawiających sport wyczynowo, czyli poddawanych znacznym obciążeniom okazało się że organizmy zawodników nawadnianych wodą o znacznej alkaliczności rzędu 9,0 PH w ilości 2,5 do 3 litrów dziennie wykazały opóźnienie zakwaszenia mięśni podczas ćwiczeń beztlenowych, były bardziej oporne na nawodnienie oraz wykazywały szybszy powrót do sprawności.
Woda zasadowa:
zmniejsza lepkość krwi, hamuje wpływ stresu oksydacyjnego zmniejszając stężenie wolnych rodników, wyjątkowo pozytywnie oddziałuje na tkankę łączną poprawia gęstość mineralną kości, neutralizuje niebezpieczne kwasy ma działanie przeciwcukrzycowe (zmniejsza stężenie glukozy we krwi) i przeciw miażdżycowe, obniżenie stężenia trójglicerydów LDL, cholesterolu we krwi odznacza się także działaniem antyneurodegeneracyjnym.
Alkaliczna woda przeciwdziała procesom niszczenia szkliwa zęba i zębiny oraz cementu korzeniowego, chorobie refluksowej żołądka, ostrym biegunkom jelitowym.
Zwiększa skuteczność farmakoterapii różnych schorzeń, ma wpływ na poprawę gęstości mineralnej kości i masy mięśniowej, przyczynia się do zmniejszenia częstości zapadania na choroby układu sercowo-naczyniowego, działa ochronnie na komórki wytarciu skórkowe wytwarzając insulinę.
Sprzyja poprawie funkcjonowania trzustki i przeciwdziała dezaktywacji trzustkowych enzymów trawiennych, silnie zasadowych.
Alkaliczna woda wspomaga także leczenie kamicy moczanowej wskutek poprawy rozpuszczalności moczanów, co przeciwdziała ich krystalizacji i odkładaniu się w nerkach. Zwiększa skuteczność hemoglobiny i Przyczynia tlenu (następuje wzrost poziomu utlenowania krwi).
Przechwytuje i neutralizuje wolne rodniki, obniża intensywność stanów zapalnych. Polepsza także wchłanianie substancji odżywczych, co jest szczególnie ważne dla tych osób które stosują najwyższej jakości suplementy diety.
Powyższe materiały pochodzą książki Janusza Dąbrowskiego „Dlaczego warto i należy pić wodę alkaliczną” – zachęcam szczególnie do jej przeczytania, jak również przekazania osobom którym dobrze życzycie.
Kolejną wartościową pozycją jest książka ” Czego jeszcze mogłeś nie wiedzieć o zakwaszeniu organizmu i skutecznym odchudzaniu?” – równie istotna lektura.
Ja natomiast całego serca polecam aby zaopatrzyć się w swoim domu w źródło krystalicznie czystej, żywej wody, z systemem jej alkalizacji poprzez nasycenie wolnym wodorem (REDOX).
Osobom zainteresowanym wysyłam materiały dotyczące najlepszych moim zdaniem rozwiązań i dopasowuję je na indywidualne potrzeby.
Zachęcam z całego serca do kontaktu, jeśli chcesz mieć w swoim domu cudowne źródło wody alkalicznej
Dowiesz się, w jaki sposób będę mogła Ci pomóc w Twoich wyzwaniach zdrowotnych za pośrednictwem dostępnych mi metod.