Shopping Cart

Brak produktów w koszyku.

Złóż wniosek o raty

Możesz sfinansować swój zakup za pomocą 10 nieoprocentowanych rat (RRSO 0%).
Wyślij wniosek - nasz przedstawiciel skontaktuje sie z Tobą i potwierdzi wszystkie formalności, związane z płatnościami ratalnymi.

Imię
Imię
Email
Nr telefonu
Nr PESEL
Polityka prywatnościPolityka prywatności

Zgłaszam się

Hydropure 35

980,00 

Najstarszy model urządzenia osmotycznego (powstał pół wieku temu).

Kategoria: Tag:

Możesz sfinansować swój zakup za pomocą 10 rat 0% (RRSO 0%).

Najstarszy model urządzenia osmotycznego (powstał pół wieku temu). Elementy składowe aparatu zamocowane są do płyty montażowej (brak obudowy). W nowszych modelach grube słoiki (hausingi) zastapiono mniejszymi filtrami liniowymi, dzięki czemu całość dało się umieścić się w zgrabnych obudowach. Do tego urządzenia dołączony jest zbiornik o pojemności ok. 5 – 6 l. Wydajność Hydropure 35 wynosi 2 – 3 l czystej wody na godzinę.

Dane techniczne

DANE TECHNICZNE
Wymiary (szer. x wys. x głęb.) [cm]40 x 46 x 15 + zbiornik
Pojemność zbiornika [l]5 – 6 *
Elementy
wymienne
filtry mechaniczneśrednio co 6 miesięcy
filtr węglowy wstępnyco 6 miesięcy
filtr węglowy końcowyco 6 miesięcy
mineralizatorśrednio co rok
membranaśrednio co 3 lata
GwarancjaWieczysta

Co wchodzi w skład urządzenia separującego wodę? Za co odpowiada każdy jego składnik?

  • membrana główna:

Tzw. serce urządzenia. Filtr w przekroju, posiada liczne mikro-otwory, które bardzo łatwo przepuszczają cząstkę wody oraz pierwiastki mineralne. Wykorzystuje się tu to, że jony wapnia, magnezu, sodu, potasu itp. są bardzo małe i swoją wielkością są zbliżone do cząstki wody, która bez trudu przedostaje się przez pory membrany. Jest to jedyna membrana na polskim rynku, która nie wyjaławia wody z minerałów a mimo wszystko skutecznie (bo 99,8%) zatrzymywane są jony metali ciężkich, detergenty, pestycydy i wszystkie inne związki współczesnej chemii organicznej, wśród których coraz częściej notujemy związki toksyczne i jakże często kancero-, a nawet mutagenne. Zatrzymywane są również bakterie (w tym e-coli) i wirusy. Reasumując zablokuje wszystko, prócz cząstki wody i minerałów niezbędnych do życia.

  • 2 wkłady mechaniczne:

Wkłady mechaniczne, jak sugeruje sama nazwa, usuwają z wody wyłącznie części mechaniczne, które w literaturze określa się jako: części nierozpuszczalne, sedymenty, zawiesiny, mętność.

Do zanieczyszczeń mechanicznych zaliczamy piasek, iły, gliny, muł, rdzę i inne tlenki, humus (części roślin) itp., czyli te, które powodują tzw. mętność wody. Taka woda traci swój naturalny przezroczysty wygląd. Warto jednak wiedzieć, że większość sedymentów (piaski, iły, muł) są odpowiedzialne za przenoszenie przez nie bakterii i wirusów.

  • 2 wkłady z węglem aktywnym:

Usuwają przede wszystkim chlor i wiele związków organicznych i nieorganicznych

  • mineralizator:

Po zamontowaniu mineralizatora potrafimy wzbogacić wodę w dodatkową porcję pierwiastków życia i otrzymujemy w efekcie wodę porównywalną z wodą mineralną niskozmineralizowaną.

Woda po przejściu przez powyższe kapsuły, jest nieporównywalnie zdrowsza i czyściejsza od wody zamkniętej w butelkach czy kartonach. Przede wszystkim jest ŚWIEŻA!

Ponadto, już taki zestaw wystarcza, aby w 21 dni wymienić wodę w naszym organizmie na czystą, poprzez jej picie i gotowanie na niej posiłków!

  • rezonator bioceramiczny:

Kapsuła wypełniona kulkami turmalinowymi, gdzie każda z nich „drga”. Efektem przejścia wody przez tę kapsułę jest zmiana jej struktury (tj napięcia powierzchniowego) co w rezultacie zamienia ją z wody martwej na żywą, żeby odpowiadała płynom wewnątrz naszego ciała. Picie takiej wody powoduje łatwe przenikanie jej przez błony komórkowe, przez co jest ona od razu wykorzystywana w procesach metabolicznych, komórki są lepiej nasycone wodą i odżywione, toksyny są lepiej usuwane bez utraty dodatkowej energii na zmianę struktury wody na taką, która pozwoli przenikać ściany błon komórkowych. Woda strukturalna niemalże natychmiast, po jej wypiciu, przedostaje się do krwi. Wodę strukturyzowaną spotyka się również w przyrodzie: w warzywach, owocach, sokach warzywnych i owocowych, w roztopionym lodzie.